هن‌ تنگ X7

به قول برخی کارشناسان بازار این خودرو با کیفیت مونتاژ داخل حداقل روی کاغذ با خودرو کره ای سانتافه برابری می‌کند و رقیبی جدی برای این SUV شهری است که بطور سنتی محبوبیتی ویژه در بازار ایران دارد

به گزارش «اخبار خودرو»، این روزهـــا بازار کلاس ‌SUVهای شهری با طول ۴.۵تا ۵ متر در کشورمان از تنوع مدل نسبتا خوبی برای انتخاب مشتریان برخوردار است و درحال حاضر در این کلاس بیش از پنج گزینه پیش‌ روی خریداران قرار دارد که یکی از جذاب‌ترین آن‌ها هن‌تنگ X7 است. این SUV با بیش از ۴.۶ متر طول در میان همکلاسانش نه‌تنها از نظر ابعاد بزرگ‌ترین است، بلکه از دیگر جهات نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد‌.  

X7  اخیرا توانسته در زمینه ارزیابی کیفی توسط شرکت بازرسی مهندسی ایران (IEI) ۴‌ ستاره دریافت کند. همین نکته بهانه‌ای شد تا به ‌بررسی ویژگی ‌های این خودرو بپردازیم و آن را با سایر رقبایش مقایسه کنیم. از جمله مهم‌ترین ‌SUVهای رقیب هن‌تنگ X7 می‌توان به کوپا فلگشیپ، هایما S7، بیسو T5، جک S5 و تیگو ۷ اشاره کرد.

آشنایی با « هن‌تنگ»

برند هن‌تنگ یکی از برندهای خودروسازی تازه‌تاسیس کشور چین است که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۳ آغاز کرد. این شرکت نخستین خودرو خود را با نام X7 در سال ۲۰۱۶ تولید و راهی بازار کرد. X7 به‌عنوان یک SUV شهری با طراحی جذاب و امکانات رفاهی زیاد و مشخصات فنی قوی به‌سرعت مورد توجه قرار گرفت.

در همان سال هن‌تنگ دومین خودرو خود را نیز با نام X5 و درکلاس SUVهای کامپکت به‌عنوان محصول ۲۰۱۷ روانه خط تولید کرد. مدل X5 در اصل از برادر خود یعنی X7 اندکی کوچک‌تر بود. یک سال بعد هن‌تنگ دو نسخه دیگر از X7 را با نام‌های X7S و X7 PHEV معرفی کرد که به‌ترتیب نسخه‌های اسپرت و الکتریکی از X7 هستند. برنامه توسعه و تنوع محصولات هن‌تنگ همچنان ادامه یافت و در سال ۲۰۱۹ نیز دو مدل جدید در کلاس‌های مینی‌ون و SUV کوچک برقی روانه بازار شد.

« هن‌تنگ»؛ تولید «عظیم‌خودرو»

خودروهای هن‌تنگ  توسط شرکت عظیم خودرو تولید و روانه بازار شد. این شرکت  از سال ۱۳۸1 فعالیت خود را در زمینه لیزینگ انواع خودروها آغاز کرد و تا اواسط سال ۱۳۹۷ حدود 180 هزار دستگاه انواع خودرو سواری و تعدادی خودرو کار ساخت داخل و وارداتی را تحویل مشتریان داد. عظیم‌خودرو در سال ۱۳۹۵ با عقد قرارداد اجاره به شرط تملیک با شرکت زاگرس خودرو واقع در بروجرد، رسما وارد عرصه تولید خودرو شد.

شرکت زاگرس خودرو با توجه به جدی شدن تحریم ها و عدم امکان تولید محصولات قبلی هم اکنون میزبان قوی ترین شرکت لیزینگ در ایران است و با ظرفیت اسمی 35 هزار دستگاه در سال و تجربه همکاری ۸ ساله با پروتون مالزی و ۷ ساله با نیسان ژاپن(به واسطه همکاری با شرکت پارس‌خودرو به عنوان پیمانکار تولید وانت نیسان پیکاپ) ‌توانست پارتنر بسیار مناسبی برای شرکت عظیم‌خودرو باشد.

در سال ۱۳۹۵ شرکت جدیدی با نام شرکت صنایع تولیدی عظیم خودرو، با رویکرد تولید و عرضه خودروهای باکیفیت و ایمن متولد شد و با اجرای فاز دوم و تجهیز و نوسازی سالن‌های جوش بدنه، مونتاژ و تجهیزات کنترل نهایی هویت و پتانسیل جدیدی به کارخانه داده و توانست سه محصول فوتون ساوانا، هن‌تنگ X5 وهن‌تنگ X7 را به مرحله تولید و عرضه برساند.

ابعادی بزرگ با طراحی زیبا

طراحی عامه‌پسند X7 به‌گونه‌ای است که هر مشتری  که خودرویی در رنج SUVهای شهری را دوست دارد حداقل برای یک بار هم که شده به‌ویژگی‌ها و مشخصات آن نگاهی بیندازد. X7 برخلاف اکثر خودروهای امروز که به‌سمت طراحی‌های اغراق‌آمیز رفته‌اند، پایبند به‌طراحی معقول و منطقی بوده که از یک SUV شهری انتظار می‌رود.

 یعنی خبری از زیاده‌روی در طراحی خودرو نیست و همه‌چیز با یک طراحی عامه‌پسند و با ابعادی معقول سر جای خود قرار گرفته است‌. ورودی‌های هوای متعدد در نمای جلو درکنار چراغ‌های بزرگ مجهز به‌لامپ زنون و سیستم اتولایت و همچنین دی‌لایت‌ها نشان از چهره مردانه و مدرن هن‌تنگ X7 دارد. طراحی چراغ‌ها و نمای عقب نیز کاملا هماهنگ با نمای جلو خودرو بوده و در هر دو نما شاهد چراغ‌های مه‌شکن هستیم.

در بخش جانبی نیز رینگ‌های اسپرت ۵ پره دوبل که در طراحی آن‌ها از رنگ مشکی نیز استفاده شده، جذابیت خودرو را افزایش داده است. بی‌شک در بخش طراحی، هن‌تنگ X7 را باید جزو زیباترین SUVهای شهری بازار ایران قلمداد کرد. هن‌تنگ مورد نظر دارای طول، عرض و ارتفاع به‌ترتیب ۴۶۷۱، ۱۹۰۲ و ۱۶۹۷میلی‌‌متری است که از این حیث باید آن را جزو بزرگ‌ترین‌ها دانست. گفتنی است در میان SUVهای نام‌برده هن‌تنگ X7 طویل‌ترین و عریض‌ترین است. همچنین این مدل دارای ۱۶۸۵کیلوگرم وزن بوده که از این نظر نیز نسبت به‌رقبای خود در ایران سنگین‌ترین است.

دنیای بی ‌پایان امکانات رفاهی

کابین هن‌ تنگ X7 یکی از زیباترین طراحی‌ها را دارد و ما را به‌یاد خودروهای پریمیوم و لوکس اروپایی می‌اندازد. سبک طراحی این خودرو بسیار نزدیک به‌طراحی داخل کابین محصولات پیشین ب‌ام‌و بوده و حس خوبی را به‌سرنشینان القا می‌کند. استفاده از طرح چوب و چرم در کنار بهره‌گیری از سیستم نورپردازی داخل کابین هن‌تنگ X7 ایده خوبی بوده و فضای داخل کابین را زیباتر، با کیفیت‌تر و لوکس‌تر نشان می‌دهد. 

مانیتور ۹ اینچی لمسی، سیستم صوتی مجهز به ۶ بلندگو، نویگیشن، هدآپ دیسپلی، دوربین‌های عقب، جانبی و ۳۶۰ درجه، ورود به‌خودرو و استارت بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه با دریچه مجزا برای ردیف عقب، صندلی‌های برقی جلو، کنسول تاشوی ردیف عقب، صندلی‌ها و فرمان دارای روکش چرمی، فرمان برقی ۴ حالته حساس به‌سرعت، ارتفاع‌سنج، دماسنج، نمایش خطوط کمکی برای پارک هماهنگ با چرخش فرمان، سقف پانوراما، سانروف، آینه داخل کابین مجهز به‌الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی تاشو برقی دارای گرمکن، صندوق برقی، ایزوفیکس، سنسور جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد تایر، کروزکنترل، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، ۶ ایربگ از نوع ایربگ راننده، سرنشین جلو، پرده‌ای و جانبی جلو، کمربند پیش‌کشنده و محدودکننده، پشتیبانی از AUX، USB، iPod، MirrorLink و سیستم‌های ترمز همچون ترمز ضد قفل، توزیع نیروی ترمز، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی و کنترل ترمز در زمره موارد لحاظ‌شده در فهرست بلندبالای امکانات رفاهی و ایمنی هن‌تنگ بوده که درمقایسه با رقبای هم‌رده خود کم‌نظیر است.

دربخش داخل کابین این مدل مانند دیگر SUVها فضا برای ۵ سرنشین مهیاست و در بخش صندوق بار نیز ۳۴۴ لیتر فضا در اختیار مالک خودرو قرار گرفته است و به‌رغم اینکه جزو بزرگ‌ترین‌ها نیست، اما با خواباندن صندلی‌های عقب این فضا به‌مراتب بزرگ‌تر می‌شود.

قدرتمندترین با ۱۹۰ اسب‌بخار

هن‌تنگ X7 همچون جک S5 مجهز به‌پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری میتسوبیشی بوده که از این حیث به‌صورت مشترک دارای بزرگ‌ترین پیشرانه است. پیشرانه‌ای که مانند دیگر SUVهای امروزی به‌پرخوران توربوشارژر مجهز شده است؛ با این تفاوت که مهندسین هن‌تنگ بیشترین اسب‌بخار را از دل آن بیرون کشیده‌اند تا هن‌تنگ X7 با ۱۹۰ اسب‌بخار، قدرتمندترین اس‌یووی شهری در ایران محسوب ‌شود. در بخش گشتاور نیز با ۲۵۰ نیوتون‌متر، پس از جک S5 دوم است.

هن‌تنگ همچون رقبای خود از سطح آلایندگی یورو ۵ برخوردار بوده و از پلت‌فرم دیفرانسیل‌جلو سود می‌برد. اما برگ برنده اصلی این خودرو گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه آن است. این گیربکس نسبت به‌برخی رقبا بهتر بوده و مشابه گیربکس به‌کار رفته در تیگو ۷ و جک S5 است. حداکثر سرعت این خودرو ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت است که در این بخش نیز وضعیت مطلوبی دارد. 

درنهایت باید گفت به‌لطف حجم باک ۶۰ لیتری و مصرف سوخت 8.8 لیتری در هر 100 کیلومتر شما می‌توانید درحالت استاندارد با هر بار سوخت‌گیری بیش از ۶۵۰ کیلومتر مسافت را طی کنید. شاید هن‌تنگ X7 کم‌مصرف‌ترین SUV بازار نباشد، اما با توجه به‌اینکه از بزرگ‌ترین پیشرانه تولیدی در ایران بهره‌مند است و بیشترین قدرت را در میان رقبا تولید می‌کند، این موضوع، امری طبیعی محسوب می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =